Kütahya’da Ayağına İp Takılmış Karabatak Kurtarıldı « Kütahya Haber TV

20 Eylül 2024 - 02:04

Kütahya’da Ayağına İp Takılmış Karabatak Kurtarıldı

Kütahya’da Ayağına İp Takılmış Karabatak Kurtarıldı
Son Güncelleme :

22 Temmuz 2024 - 12:55

Kütahya’nın Türkmenbaba Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Gölcük Göleti ortasında çalılara ayağına ip takılmış vaziyette bulunan karabatak, Kütahya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve AFAD ekiplerinin ortak çabasıyla kurtarıldı.

Kütahya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bölge Müdürlüğümüze bağlı Kütahya Merkez Türkmenbaba Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Gölcük Göleti’nde gölün ortasında çalılara takılmış bir karabatak görülmesi üzerine ekiplerimiz hemen harekete geçti. Gölün ortasında olması nedeniyle karabatak alanda bulunması zor bir noktadaydı. Ekiplerimiz, AFAD’ın desteğiyle suya girerek karabatağı kurtardı,” denildi.

Kurtarılan karabatak, Kütahya Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edildi. Burada tedavisine başlanacak olan karabatak, sağlığına kavuştuğunda tekrar doğal habitatına bırakılacak.

Bu olay, yaban hayatının korunması ve zarar görmüş hayvanların kurtarılması konusundaki duyarlılığın önemini bir kez daha ortaya koydu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.