Kütahya’nın Hisarcık Pazarı, ‘Doktor Hünnap’ ile Gözde Meyve Haline Geldi « Kütahya Haber TV

19 Eylül 2024 - 21:52

Kütahya’nın Hisarcık Pazarı, ‘Doktor Hünnap’ ile Gözde Meyve Haline Geldi

Kütahya’nın Hisarcık Pazarı, ‘Doktor Hünnap’ ile Gözde Meyve Haline Geldi
Son Güncelleme :

16 Eylül 2024 - 10:11

Kütahya’nın Hisarcık ilçesindeki pazar, halk arasında “doktor hünnap” olarak bilinen Simav Hünnapı ile dikkat çekiyor. Pazar tezgahlarında 50 TL’den satışa sunulan hünnap, güçlü antioksidan özellikleri nedeniyle sağlık açısından önemli faydalar sağladığı belirtiliyor.

Pazar tezgahında Simav’dan getirdiği hünnap meyvesini satan İbrahim Barafil, daha önce Manisa’nın Demirci ilçesinden getirdikleri hünnapların son yıllarda Simav’da da yetiştirilmeye başlandığını ifade etti. Barafil, hünnapın karaciğer hastalıklarından çeşitli kanser türlerine, diyabetten sarılığa ve ülser gibi rahatsızlıklara kadar birçok hastalığın iyileşme sürecine olumlu etkiler sağladığını söyledi. “Şu an satışlarımız çok iyi gidiyor” diyen Barafil, hünnapın ilçede büyük ilgi gördüğünü belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.