Başlık: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ASPIRE Takımı, TEKNOFEST TravelX Ideathon Yarışması’nda Türkiye İkincisi Oldu « Kütahya Haber TV

19 Eylül 2024 - 11:22

Başlık: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ASPIRE Takımı, TEKNOFEST TravelX Ideathon Yarışması’nda Türkiye İkincisi Oldu

Başlık: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ASPIRE Takımı, TEKNOFEST TravelX Ideathon Yarışması’nda Türkiye İkincisi Oldu
Son Güncelleme :

16 Eylül 2024 - 10:10

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ASPIRE takımı, TEKNOFEST 2024 kapsamında düzenlenen TravelX Ideathon Yarışması’nda Türkiye ikinciliğini elde etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Türk Hava Yolları’nın iş birliğiyle gerçekleştirilen yarışmada, öğrenciler Mert Yıldırım, Emin İlkay Şeki, Mert Şahin ve Arda Nar’dan oluşan DPÜ ASPIRE ekibi, 400’ü aşkın aday takım arasından finale yükselen 11 takımdan biri olmayı başardı.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Merkezi’nde düzenlenen Bootcamp sürecinde THY Terminal ekibi ile işbirliği yapan ASPIRE takımı, finalde geliştirdikleri “Anser AI” projesiyle jüri tarafından değerlendirilerek ikinci oldu. Jüride T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, THY Genel Müdür Yardımcısı Levent Konukcu ve Kurumsal İnovasyon ve Projeler Başkanı Lokman Ökten yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, elde edilen başarıyı değerlendirdi: “TEKNOFEST 2024’te Türk Hava Yolları tarafından düzenlenen TravelX Ideathon yarışmasında ‘ANSER AI’ başlıklı projeleri ile Türkiye ikincisi olan ASPIRE takımımızı yürekten tebrik ediyorum. İnovatif projeleriyle üniversitemizi başarıyla temsil eden gençlerimizin gelecekte de birçok başarıya imza atacağına inanıyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.