Gediz’de Canlı Hayvan Pazarı Yeniden Faaliyete Geçti « Kütahya Haber TV

18 Eylül 2024 - 01:38

Gediz’de Canlı Hayvan Pazarı Yeniden Faaliyete Geçti

Gediz’de Canlı Hayvan Pazarı Yeniden Faaliyete Geçti
Son Güncelleme :

05 Eylül 2024 - 11:25

Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Altınkent Köyü’nde küçükbaş hayvanlarda görülen çiçek hastalığı nedeniyle tedbir amaçlı kapatılan canlı hayvan pazarı, alınan önlemler sonrasında yeniden açıldı. Ağustos ayında hastalığın yayılmasını önlemek için kapatılan pazar, hastalığın kontrol altına alınmasıyla birlikte faaliyetlerine başladı. Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, hastalığın yayılmasını engellemek için tüm gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, pazarı yeniden açmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Açılan pazarın, Altınkent ve çevresindeki belirli köylerin haricindeki yerlerde küçükbaş hayvan alım satımına olanak sağladığı bildirildi. Ayrıca, vatandaşların sağlık ve hijyen kurallarına dikkat etmeleri gerektiği de vurgulandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.