Tavşanlı’da Gençler Bisiklet Turu ile Doğa ile Buluştu « Kütahya Haber TV

12 Eylül 2024 - 22:47

Tavşanlı’da Gençler Bisiklet Turu ile Doğa ile Buluştu

Tavşanlı’da Gençler Bisiklet Turu ile Doğa ile Buluştu
Son Güncelleme :

20 Ağustos 2024 - 10:35

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Balıköy beldesinde, gençler ve çocuklar, doğa ile buluşmak amacıyla düzenlenen bisiklet turunda keyifli anlar yaşadı. Etkinlik, Balıköy beldesinden başlayarak Dümrekulu köyü, Dümrek Orta Mahalle, Dümrek Hüseyin Paşa, Karaşehir Mahallesi ve tekrar Balıköy beldesine dönüşle sona erdi. Toplamda yaklaşık 20 kilometre pedal çevrildi.

Etkinliği organize eden Mehmet Yaşa, bisiklet turunun gençlerin zararlı ortamlardan uzak tutulması ve doğa ile daha yakın bir ilişki kurmaları amacıyla düzenlendiğini belirtti. Yaşa, “Dijital mecralar artık gençlerin tüm vakitlerini alıyor. Onları bisikletle doğa ile buluşturma fikri ortaya çıktı. Bisiklet sürmeyi seviyorum ve gençler ile çocukların çevrelerinden uzak kaldığını düşünüyorum. Bisiklet, bu sorunu çözmenin en kolay ve masrafsız yoludur. Hem spor yapıyorlar hem de çevrelerini tanımış oluyorlar” dedi.

Etkinlik sırasında çevre köylerden geçildiğini ve oralardaki insanlarla tanışıldığını ifade eden Yaşa, “Gençlerle birlikte fotoğraf çekiliyoruz, sohbet ediyoruz ve birçok ağaç, çiçek ve hayvan türüyle karşılaşıyoruz. Yaşadığımız çevredeki doğa harikası yerleri keşfetme fırsatını yakalıyoruz. Ayrıca, çöp konusuna da dikkat ediyor ve topluma bir mesaj veriyoruz. Çöplerimizin sorumluluğunu anlamaları için birlikte temizlik yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Gençlerin bisiklet sürerken çok eğlendiğini ve bu tür etkinliklerin devam etmesini umduğunu belirten Yaşa, bisiklet turunun gençlerin doğa ile daha yakın bir bağ kurmalarına ve çevre bilincinin artmasına katkı sağladığını vurguladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.